Cellcius Warmtebatterij
De flexibele
en duurzame
warmte van morgen
vandaag.

De warmtebatterij technologie van Cellcius maakt het mogelijk om huizen, wijken en kantoren te verwarmen zonder dat hier een gasaansluiting voor nodig is. Dat kan door restwarmte op te slaan en te gebruiken voor het verwarmen van lucht en tapwater in huizen.
Geen explosie- of brandgevaar, geen giftige of onveilige stoffen. De Cellcius Warmtebatterij technologie werkt met twee eenvoudige en veilige ingrediënten: zout en water, beter: een zouthydraat en waterdamp. Voeg die samen: er ontstaat een nieuw zout bij die verbindingen en er komt warmte vrij die je kunt benutten. In een eindeloos herhaalbare cyclus.
De warmtebatterij heeft zelf geen uitstoot en maakt warmte die anders verloren zou gaan waardevol. Door gebruik te maken van restwarmte op plekken waar warmte “over” is kunnen huizen zonder gas verwarmd worden. Dat betekent een enorme vermindering van de uitstoot van CO2; voor de gebruikte warmte hoeft immers geen extra gas verstookt te worden.
Doordat de warmtebatterij gebruik maakt van de meest voorkomende grondstoffen op aarde (water en zout) en gebruik maakt van warmte die al beschikbaar is, zijn de kosten per kWh/th bijzonder laag.
Doordat Cellcius Warmtebatterij Technologie geen uitgebreid warmtenetwerk nodig heeft, is de technologie snel in te zetten.
De warmtebatterij kan warmte opslaan. Dat betekent dat, doordat er warmte uit de lucht verdwijnt, de batterij lucht ook kan koelen.
Impressie van tijdelijke warmtebatterij met een capaciteit van 10 GJ en een vermogen van 100 kW om meerder huizen te verwarmen
Restwarmte is warmte die anders de lucht in gaat en daarmee waardeloos is. Dankzij de Warmtebatterij Technologie van Cellcius is deze warmte, afvalwarmte, van waarde te maken. Door gebruik te maken van de enorme hoeveelheid lage temperatuurwarmte (afval en hernieuwbare warmte) voor ruimteverwarming en -koeling kunnen grote hoeveelheden huizen verwarmd worden.
Door deze warmte te benutten is het mogelijk om de CO2-uitstoot van de verwarming van individuele huizen met 55-100% te verminderen.
Beeld Raymond Rutting / de Volkskrant
Cellcius Warmtebatterij Technologie in het nieuws
Warmtebatterijen vol zout kunnen ‘miljoenen huishoudens van gas afhalen’
Restwarmte aftappen in de industrie, om daar later kantoren en huizen mee te verwarmen. Nederlandse wetenschappers boeken succes met een zogeheten warmtebatterij. Cruciaal ingrediënt van die batterij? Doodgewoon zout.
Met de warmtebatterij-technologie kunnen we koelen, verwarmen en natuurlijk warmte opslaan. Voor de industriële en voor de residentiele omgeving. Het resultaat: we kunnen veel slimmer omgaan met energie, we verkleinen piekbelasting in vraag en aanbod. Zo veranderen we de energie-wereld en versnellen we de transitie naar een duurzamere wereld.
Meld u aan op onze nieuwsbrief om 1 keer per half jaar op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom Cellcius.
Cellcius has it’s roots in