TOEPASSING

 

De Cellcius warmtebatterij is een laag vermogen-hoge capaciteit opslag-oplossing voor lage temperatuurniveaus (tot 150 °C) en maakt gebruik van veilige, betrouwbare techniek en van de meest voorkomende basisgrondstoffen op aarde: zout en water.  

Cellcius maakt het mogelijk om warmte veilig verliesvrij voor langere tijd op te slaan en maakt warmte transporteerbaar zonder dat hier een speciaal warmtenetwerk voor nodig is. Restwarmte vanuit de industrie en bijvoorbeeld datacenters kan zo efficiënt en tegen lage kosten worden opgeslagen en gebruikt worden voor verwarming van huizen en kantoren.

 

Technische specificaties

Temperatuuropslag mogelijkheden variërend van 30 tot 150 °C

Capaciteiten van 1 GJ – 800 GJ  à 1-100 m3

Vermogens van 1 kW tot 10 MW

Hogere vermogens en capaciteiten mogelijk met modulaire opbouw

Cellcius heath battery fits industry

Restwarmte
van waarde maken

Met Cellcius warmtebatterij technologie is het eenvoudig mogelijk om ongebruikte warmte, restwarmte, op te slaan en als warmte-energie te leveren aan residentiële en niet-residentiële locaties. Doordat warmte wordt opgeslagen in een vast en veilig materiaal is het vrij transporteerbaar (zonder warmteverlies) en onafhankelijk van de locatie weer te gebruiken.

Footprint verkleinen en duurzaam imago vergroten

De Cellcius Warmtebatterij heeft de perfecte footprint door volledige herbruikbaarheid actief materiaal. Daarnaast is de techniek eenvoudig, robuust en duurzaam. Door niet gebruikte, overtollige energie energie ook te benutten wordt de footprint binnen de industrie verkleind. Daarnaast draagt het actief gebruik maken van Cellcius warmtebatterijen en het leveren van duurzame warmte-energie bij een duurzaam imago.

100% Veilig

Geen extra explosie- of brandgevaar, geen giftige of onveilige stoffen. De Cellcius Warmtebatterij technologie werkt met twee eenvoudige en veilige ingrediënten: zout en water, beter: een zouthydraat en waterdamp. Voeg die samen en er komt benutbare warmte vrij.

Interesse in Cellcius warmtebatterij?

Neem via het onderstaand formulier contact met ons op.

Cellcius BV

info@cellcius.com
www.cellcius.com

KVK 77882687

Cellcius has it’s roots in

Cellcius is aangesloten bij: