Na een lang selectieproces waarin duizenden start-ups door de jury geëvalueerd zijn was het dinsdag eindelijk zover; de finale van de Academic Start-Up Competition 2022!

Onder toeziend oog van Ed Brinksma (Voorzitteer executive board van de Erasmus Universiteit) , Ilknur Dönmez (ondernemerschap management binnen het ministerie van economische zaken en milieu) , prins Constantijn en nog meer belangrijke spelers in het economische circuit werd de felbegeerde academic start-up award uitgereikt.

Het ministerie van Economische zaken en klimaat wil startups in Nederland ondersteunen in hun weg naar de internationale markt; hiervoor is de Academic Startup Competition in het leven geroepen. Als onderdeel van deze award wordt er een uniek programma beschikbaar gesteld met onder andere peer-to-peer trainingen om de groei van start-ups te helpen accelereren en op te kunnen schalen. Naast dit programma word er financiële ondersteuning gegeven om connecties te creëren in de VS , en mogen wij ons komend jaar met trots een van de 10 “Most promising Academic Startups of 2022” noemen!

Ben je benieuwd naar de andere winnaars? Hier vind je de lijst.


Cellcius is een spin-off van TNO en TU Eindhoven,
wordt ondersteund door Eindhoven Engine
en is aangesloten bij Energy Storage Nederland