ontmoet-marijn-en-zenith

Ontmoet Marijn & Zenith

Marijn van Lingen – Proces technoloog

Marijn van Lingen – Procestechnoloog 

Hoi, ik ben Marijn van Lingen, 22 jaar en ben begin dit jaar afgestudeerd aan de HBO Chemische Technologie bij Avans in Breda. Al vanaf mijn eerste dag bij Cellcius ben ik met de pillenpers aan de slag gegaan. ‘Pillenpers, wat is dat?’ denk je waarschijnlijk. De pillenpers maakt tabletten van het zoutpoeder. De tabletten zijn zo vormgegeven dat er makkelijk lucht doorheen geblazen kan worden. Dit is noodzakelijk voor het sneller kunnen optimaliseren van ons systeem in de warmtebatterij.

Dit werk doe ik samen met mijn collega Carst Hoopman, die al enige tijd verbeterpunten in de tabletten onderzocht. Na veel leren, onderzoeken, problemen tegenkomen en oplossen, is het ons gelukt om vlak voor de kerstperiode een krappe ton (1000kg!) tabletten te persen voor een nieuwe demo-opstelling. Met deze mijlpaal vers in het achterhoofd leggen we de geleerde lessen vast en maken we helder welke verbeterpunten we gaan oppakken. Na dit alles ga ik focussen op het verbeteren van ons materiaal. Ik kijk er naar uit om op grotere schaal ons zoutpoeder om te toveren tot werkbare tabletten.

Zenith Holtman – technisch tekenaar

Mijn naam is Zenith Holtman, ik ben 23 jaar en vorig jaar afgestudeerd als Interieur scheeps-/meubelmaker aan het Summa. Tijdens deze opleiding hield ik mij bezig met het uittekenen van meubels en andere projecten zoals mechanische onderdelen in het programma AutoCAD. In november 2022 begon ik bij Cellcius en heb ik mij allereerst verdiept in de technische specificaties van de warmtebatterij. 

Momenteel houd ik me bezig met het design van de hardware voor het monitoren en aansturen van testopstellingen. Het is uitdagend werk en elke dag anders. De grootste uitdaging is het vertalen van de getekende modellen naar fysieke hardware. Dit geeft veel voldoening, want voor je ogen zie je de modellen groeien en evolueren. Mijn volgende stap wordt het werken aan de nieuwe demo-opstelling.