PROJECTS

 

De vraag naar duurzame manieren om met energie om te gaan neemt snel toe. Een van de grootste uitdagingen is het rendabel opslaan van bijvoorbeeld industriële restwarmte, geothermische warmte of zonne- en windenergie om op een later moment (bij mindere productie) weer los te laten. Veilig, verliesvrij, zonder hoge kosten en duurzaam.

Met de Cellcius Warmtebatterij technologie is het mogelijk om energie in de vorm van warmte op te slaan en vervolgens plaats en tijd onafhankelijk te gebruiken. Daarbij maken wij gebruik van veilige, betrouwbare techniek en van de meest voorkomende basisgrondstoffen op aarde: zout en water.

Veilig

Geen explosie- of brandgevaar, geen giftige of onveilige stoffen. De Cellcius Warmtebatterij technologie werkt met twee eenvoudige en veilige ingrediënten: zout en water, beter: een zouthydraat en waterdamp. Voeg die samen: er ontstaat een nieuw zout bij die verbindingen en er komt warmte vrij die je kunt benutten.

Warmteverliesvrij

De huidige oplossingen voor warmteopslag maken gebruik van voelbare warmte in vloeistoffen of vaste stoffen, of in faseovergangen. Ze koelen af en dat kan snel gaan. Zelfs elektrische opslag verliest een paar procent per dag.

De warmtebatterij verliest de opgeslagen energie niet. Zo wordt warmte verliesvrij transporteerbaar en rendabel op andere plekken te gebruiken.

Duurzaam

De Cellcius Warmtebatterij heeft de perfecte footprint door volledige herbruikbaarheid van het actieve materiaal. Daarnaast is de techniek eenvoudig, robuust en ontworpen voor hergebruik.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief om 1 keer per half jaar op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom Cellcius.

    Cellcius BV

    info@cellcius.com
    www.cellcius.com

    KVK 77882687

    Cellcius has it’s roots in