voorwaarts-2023-update

Voorwaarts! – 2023 Update

Afgelopen jaar hebben we veel bereikt en daar zijn we als team erg trots op. We hadden ambitieuze plannen  voor vorig jaar en die hebben we waargemaakt. Dit jaar staan er nieuwe uitdagende doelen op het programma en we gaan er alles aan doen om met het team weer mooie resultaten te behalen. 

De eerste mijlpaal staat gepland voor de komende maanden. We willen een 20 kW systeem werkend hebben. Dit is een belangrijke mijlpaal en hiermee kunnen we onze resultaten uit het lab en in de praktijk testen en in vivo zien werken.  

We hebben dankzij HEAT-INSYDE al veel projecten kunnen starten. Dit jaar voegen we  hier twee nieuwe projecten aan toe. Samen met HEAT-INSYDE gaan we minimaal drie warmtebatterijen testen en goedkeuren. Zo kunnen we later dit jaar vier demonstratie-units installeren bij woningen, dus echt bij mensen thuis. Hier verheugen we ons als team enorm op. Het zal veel werk zijn, maar om je werk in actie te zien is een van de mooiste uitkomsten van een project. 

De testopstelling die naast het kantoor opgesteld stond, bij velen bekend als ‘de warmteschuur’, heeft het afgelopen jaar een flinke ontwikkeling meegemaakt. Het team heeft lange dagen in het schuurtje doorgebracht en mede daardoor is de testopstelling nu klaar voor gebruik en verdere optimalisatie. Komende zomer wordt de unit in Eindhoven geïnstalleerd.  

 

In februari gaan we startten met het designen en bouwen van het 100 kW systeem. Nu we in de afrondingsfase zitten van de bouw van het 20 kW systeem maken we de vervolgstap naar meer vermogen. De inmiddels bekende technische uitdagingen rekenen we door en we zoeken naar innovatieve oplossingen voor ogenschijnlijk eenvoudige maar in werkelijkheid complexe problemen. Dit is een belangrijk project voor 2023 en het voelt van tijd tot tijd heel groots en ongrijpbaar, maar door slimme samenwerkingen en continu onderzoek vinken we elke week weer een paar punten af van de checklist. Zeker nu ons team groeit merk je hoeveel verschil een week kan maken. 

Het testen en opschalen van de materiaalproductie is een ander belangrijk deel van onze activiteiten dit jaar. Dankzij de Eurostar subsidie kunnen we nu op grote schaal zowel de materiaalstabiliteit verder testen, als ook de benodigde stabilisatiemethoden ontwikkelen. We zijn heel erg dankbaar voor de toekenning van Eurostar. Hierdoor kunnen we de nodige versnellingen doorvoeren en is de commerciële warmtebatterij weer een stapje dichterbij. 

Kortom, we willen dit jaar een hoop werk verzetten en mooie resultaten behalen. We houden je graag op de hoogte over onze voortgang en ontwikkeling. Zo ook weer bij de volgende update.  

Door Pim Donkers